Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

El traspàs d’una explotació agrària. Aspectes a tenir en compte – Presencial

març 23 @ 11:00 am - 1:30 pm

El relleu de les explotacions agràries familiars es troba en un moment crític. Actualment a Catalunya hi ha un nombre creixent de pagesos en edat de jubilar-se sense relleu generacional. A la Cerdanya, més de la meitat dels titulars d’explotacions agràries són majors de 55 anys.

Tradicionalment el relleu es donava entre familiars, però cada vegada hi ha menys joves que opten per continuar amb l’empresa familiar. Per altra banda, s’observa una tendència creixent de nous emprenedors agroalimentaris no vinculats amb la pagesia i que volen incorporar-se al món agrari. L’accés a la terra és una de les principals dificultats en què es troben.

En la jornada realitzada a la Cerdanya el novembre de l’any passat, es va parlar sobre les motivacions a l’hora de traspassar la finca i els passos a seguir. En aquesta, s’aprofundirà més en el tema i s’exploraran les diferents modalitats de transmissions agràries i els aspectes a tenir en compte per tal d’ajudar en la presa de decisions i, així, poder fer un bon traspàs.

Inscripcions a través de RuralCat aquí

Per a més informació a:
Oficina Comarcal de la Cerdanya

Tel.: 972 884 550

A/e:
acerdanya.daam@gencat.cat

Mostra els detalls

Data:
març 23
Hora:
11:00 am - 1:30 pm

Organitzador

Recinte

Centre Cívic Escoles Velles
C/ Escoles, 6
Bellver de Cerdanya, 25720 Espanya
+ Mapa de Google