Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

IX Jornades de desenvolupament rural Els boscos i la gestió forestal a Cerdanya: situació actual i reptes de futur

juliol 12, 2023 @ 9:00 am - 3:00 pm

IX Jornades de desenvolupament rural Els boscos i la gestió forestal a Cerdanya: situació actual i reptes de futur

En el darrer segle, els espais forestals dels Pirineus han experimentat una important transformació, en consonància amb els canvis socials i econòmics que hi han tingut lloc. En aquesta jornada es farà una recorregut històric de l’evolució de les forests i paisatges de la Cerdanya i una exposició de les diferents figures de gestió. Seguidament, s’analitzarà la situació actual en relació a la propietat, estat dels boscos i pastures, organització de la gestió i funcions de l’Administració Forestal i de les figures de protecció.
En els darrers temps, els usos recreatius i el paisatge han pres especial rellevància a la comarca, entrant en alguns casos en conflicte amb els usos tradicionals. D’altra banda, l’emergència climàtica i la globalització plantegen noves incerteses i reptes.
Amb la clara voluntat d’explicar la gestió duta a terme i els criteris per afrontar els nous reptes de futur, un any més, i en col·laboració amb la Universitat d’Estiu Ramon Llull, s’ha organitzat aquesta jornada.

Mostra els detalls

Data:
juliol 12, 2023
Hora:
9:00 am - 3:00 pm

Organitzador

Recinte

Puigcerdà