Com preparar els GPS per a la nova temporada

by | maig 7, 2023 | agricultura, bestiar, extensiu, gps, mon rural, noves tecnologies, ramaderia, Sense categoria

Important!

Abans de tornar a engegar el bestiar a la muntanya és molt important revisar una sèrie de coses:

1. Estat general dels collars, corretges i contrapesos.

2. Funcionament actual dels equips.

3. Bateries de recanvi.

És important revisar-ho amb una mica de temps per poder reaccionar i solucionar a temps possibles problemes.

Sinó correu el risc que els collars marxin posats al coll de l’animal sense funcionar  o que es parin a mig estiu perquè se’ls hi hagi esgotat la bateria.

Aspectes a revisar

Estat general del GPS (possibles esquerdes i impactes)

Cal revisar les caixes i les corretges per assegurar-nos de què no estan malmeses. En cas de detectar qualsevol anomalia s'ha de comunicar al fabricant.

Els GPS funcionen o estan apagats?

És important que tingueu clar quan es van canviar les bateries per saber fins quan duraran. Depenent del tipus de collar poden durar 6 mesos o 1 any.

Disposen de bateries de recanvi?

En cas de no tenir-ne ens les heu de demanar i heu de tenir en compte que podeu estar uns dies a rebre-les.

Com canviar les bateries

És important fer el recanvi de bateria amb uns dies de marge, puix abans de tornar-lo a posar a l’animal és convenient comprovar que el collar funciona correctament i que emet els senyals sense problemes.

Passos a seguir:

1. Un cop canviada la bateria recomanem mirar des de l’app del mòbil per comprobat que s’hagin emès correctament almenys 2 senyals (podeu-fer-ho clicant sobre la icona de l’animal i veient l’última data i hora d’actualització).

2. Si veieu que passa 1h i no s’actualitza. Connecteu i desconnecteu de nou la bateria.  Espereu 10 minuts  i actualitzeu l’app per comprovar si el collar ha emès una nova senyal.

    Si teniu qualsevol problema contacteu amb nosaltres.

    A tenir en compte:

    Un cop canviada la bateria i tancada la carcassa cal que deixeu el collar en alguna zona exterior (era, balcó, finestra…).

    És important fer el recanvi de bateria en un lloc on els collars tinguin cobertura, altrament us trobareu que canviareu correctament la bateria, però el collar no emetrà senyals i, per tant, no s’actualitzarà a l’app.