Biblioteca: llibre “Esto no és nomal”

by | set. 16, 2023 | agricultura, biblioteca, extensiu, mon rural, ramaderia

Joel Salatin és considerat un dels grangers orgànics més destacats als Estats Units, representa l’essència de l’agricultura “de la vella escola”.

El seu punt de vista inclou pràctiques com criar gallines en llibertat, guardar llavors per a futures collites, alimentar el bestiar amb pastura i cultivar aliments d’alta qualitat. A més, Salatin desafia obertament els grans poders i monopolis de la indústria alimentària.

Al llibre “Això no és normal” Salatin comparteix la seva passió per els petits projectes agroramaders, cooperatives locals i la recerca d’alternatives viables al model agroindustrial convencional. El llibre està ple d’exemples concrets i pràctics extrets de la seva pròpia experiència a la granja Polyface, que s’ha convertit en un referent en demostrar que la producció ramadera basada en la imitació de processos naturals és la clau per a un sistema agrari genuïnament ecològic i eficient.

L’enfocament de Salatin fa una crida a retornar als orígens alhora que destaca l’importància de protegir el nostre entorn i els nostres recursos naturals. La seva visió transcendeix els límits de la granja, inspirant una nova generació de pagesos i consumidors a prendre decisions informades a favor d’un sistema alimentari més saludable i sostenible.